Aanbod

Herkenbaar?

  • Je wordt als ouder overvallen door een situatie die je niet hebt zien aankomen. Je zoon dreigt van school gestuurd te worden. Het escaleerde binnen 2 maanden.
  • Je wisselt van boosheid naar rustig blijven en van ‘laat maar gaan het heeft toch allemaal geen zin’ naar heftige discussies. Je hebt nauwelijks contact met elkaar.
  • Het kost je bakken aan energie. Je bent emotioneel uit balans. Je voelt je respectloos behandeld. Je hoofd staat niet meer naar werken. En je hebt fysieke stressklachten.
  • Je komt er maar niet achter wat er aan de hand is. Je dochter blijkt een veel grotere schoolachterstand te hebben en is s’ ochtends zo moe dat ze vaak lang uitslaapt.
  • Je had het eerst altijd gezellig en relaxed met elkaar. Nu gaat iedereen in je gezin het liefst de deur uit om alle hectiek thuis te ontlopen.
  • Je raakt de grip kwijt. Er is sprake van enige paniek, want de urgentie om erger te voorkomen is groot.

 

Als je dit herkent

Weet dan, dat je niet de enige vader of moeder van een tiener bent die zijn of haar zoon of dochter niet weet te bereiken en even niet meer weet hoe en wat en waar te beginnen.

 

Ik werk samen met deze ouders.

Vaders en moeders van een tiener die willen dat er op zo’n moment iemand met hen meedenkt.

Een enkele keer. Of tot je het gevoel hebt dat het gewerkt heeft. Of tot je zoon of dochter weer beter in zijn of haar vel zit. Of tot er thuis weer een ontspannen sfeer hangt. Dat is aan jou.

 

Mijn klanten bepalen hoe we samenwerken.

Omdat mijn klanten zelf beslissen hoe ze met me willen samenwerken, heb ik een flexibel aanbod en verschillende prijzen. Ik geef je daarom enkele voorbeelden.

  • Een klant vraagt zich af waarom zijn dochter van 13 haar tanden niet meer wil poetsen. Hij wil graag telefonisch overleggen. Ik stuur vooraf enkele vragen om over na te denken en we bellen ‘tot hij weer verder kan’. Een uur, 75,- incl. btw.
  • Een klant wil zonder hoogoplopende ruzie in gesprek kunnen blijven met haar 15 jarige dochter. We spreken af dat we een gesprekstraining koppelen aan de gesprekken die ze met haar dochter heeft. We nemen daar 2 maanden de tijd voor, 2 x 177,- incl. btw.
  • Een klant heeft een probleem dat zich al enkele jaren voortsleept. Ik stel voor om in fases aan de oplossing te werken. We spreken een stapsgewijze aanpak af waarin we doelgericht toewerken naar verandering en waarin ik direct dagelijks bereikbaar ben voor berichten over de hectiek van de dag. 4 fases in 4 maanden, 4 x 177,- incl. Btw.
  • Een klant maakt zich zorgen, maar heeft het nog niet helder en weet daarom nog niet goed welke hulp ze zoekt. We spreken een verkennende vragenronde af waarin ze de situatie helder op een rij zet. Veertien dagen, 137,- incl. Btw.

 

Hoe weet je welke hulp je zoekt?

Je krijgt een beter idee van de hulp die je zoekt in een kennismakingsgesprek. Daarin verkennen we je vraag en wat je zou kunnen helpen. Kijk hiervoor op de pagina ‘Contact’.

Het kennismakingsgesprek verloopt zo: Je vertelt je verhaal. Ik denk met je mee. Ik vraag me daarbij altijd af waar je de meeste moeite mee hebt. Wat je grootste zorg is. We kunnen dan van gedachten wisselen over hoe je met de situatie om zou willen en kunnen gaan. En als blijkt dat ik daar een rol in kan spelen, zal ik dat aangeven. Als dat niet zo is, dan hebben we een verhelderend gesprek gevoerd waar jij weer mee verder kan. Het gesprek duurt ongeveer een half uur.

Doorgaans willen ouders daarna met hun partner overleggen of er nog met anderen over praten. We maken dan een afspraak voor een vervolggesprek. En soms bellen we elkaar daarna nog een keer. De privacy wetgeving geldt natuurlijk ook voor deze kennismakingsgesprekken.

 

Hoe werkt het praktisch?

 Als we besluiten om samen te gaan werken, krijg je toegang tot een persoonlijk en beveiligd platform waar we elkaar berichten schrijven, bestanden sturen, chatten en videobellen. Daarnaast kunnen we ook bellen. Jij kiest telkens hoe je contact wilt opnemen.  Je hoeft verder niets te downloaden. Erg gebruiksvriendelijk. Beveiligd en gecertificeerd privacy-proof.

Je kunt gemakkelijk en buiten kantoortijden contact met me maken. Je schrijft berichten als het je uitkomt of op momenten dat je problemen ervaart. Geen reiskosten en reistijd. Vanuit je eigen vertrouwde omgeving. En als de nood aan de man is, dan bel je gewoon.

De berichten zijn handig om meer afstand te creëren. Het bellen is handig om af en toe stoom af te blazen of ‘hardop te denken’. We zien samen wel wanneer wat nodig is.

In jouw berichten neem je mij mee in de hectiek van de dag zodat ik acuut kan inspelen op wat er op dat moment nodig is. In mijn berichten neem ik jou mee in een stapsgewijs proces om het doel te bereiken dat we hebben afgesproken.

Berichten schrijven voelt vertrouwd en persoonlijk. Als iets lastig te vertellen is, blijkt het veel makkelijker om erover te schrijven. In een gesprek zit je soms emotioneel vol in je hoofd, en moet je luisteren en dat verwerken en dat dan ook nog onthouden. Na afloop weet je het dan niet meer. Schrijfgesprekken kan je telkens weer herlezen. Ook je partner kan de berichten lezen en het er met jou over hebben.

Schrijven helpt om afstand te nemen, om te zien wat de ontwikkeling is waar je puber middenin zit, om allerlei ervaringen met je puber te kunnen plaatsen, om zicht te krijgen op je eigen reacties en om helder te krijgen wat goed is om te doen.

Per maand of fase wisselen we samen ongeveer 15 à 20 berichten en (video)bellen we 2 à 4 keer. We beslissen telkens na elke fase samen wat goed is om te doen.

De kosten voor mijn begeleiding van ouderschap worden niet vergoed. Dat zie ik als een voordeel. Klanten die in zichzelf investeren, zijn altijd sterk gemotiveerde klanten. Dat is voor mij telkens weer erg prettig samenwerken. 

 

Waarover denk ik met je mee?

Omdat mijn klanten zelf aanbrengen waarover ze me vragen om mee te denken, gaat de inhoud van onze berichten altijd specifiek over jou, je puber en je situatie. Je kan het zien als een vorm van correspondentie. Ik voeg af en toe meer algemene tekst- of videobestanden aan de berichten toe.

Er is altijd sprake van een echte samenwerking. Jij kent je jezelf, je situatie en je puber het best. Je hebt ook te maken met de hectiek van de dag waar je vragen over hebt. En ik breng het ‘groter plaatje’ in waar het gaat om de ontwikkelingslijnen in de puberteit, de problematische puberthema’s, het ouderschap en de dynamiek van ouder-kind relaties.

Soms leggen we accent op een serie vragen waarmee je de situatie voor jezelf als ouder op een rij kan zetten.

Bijna altijd speelt de vraag waarom je tiener doet wat hij doet. Ik geef dan inzicht in enkele ontwikkelingslijnen en uitleg over het probleemthema. Je zal daardoor de ervaringen met je puber zelf beter kunnen plaatsen en begrijpen.

Vaak staat de relatie met je puber al een tijdje onder druk. Dan help ik je te begrijpen hoe dat komt en zal ik je helpen in verbinding te blijven zonder elk gedrag zomaar goed te vinden.

We kunnen het ook hebben over hoe je zó kan reageren dat je puber uit zichzelf in gesprek met jou blijft. En hoe je kan begrenzen en ondersteunen als er geen gesprek mogelijk is.

Soms hebben mijn klanten voor hun tiener al hulp gezocht in het plaatselijke zorgnetwerk of zoeken ze nog hulp en vragen ze me mee te denken in de ontwikkelingsbehoefte van hun tiener. En soms vragen ze me mee te denken voordat ze contact hebben met de school.

 

Wil je weten of samenwerken met mij je kan helpen?

Kijk dan op de ‘contact’ pagina. Je kunt me altijd bellen of mailen. Ik denk graag met je mee!

 

Facebooktwitterlinkedin