Klantverhalen

Het verhaal van Michelle

Ik vond de online begeleiding heel prettig. Ik maakte me grote zorgen om mijn zoon en er hing daardoor veel spanning in huis. Dan is het fijn om te weten dat Wim, op afstand, altijd bereikbaar is. Het geeft veel rust. Eigenlijk is Wim er veel vaker voor je dan dat je 4 keer naar een praktijk zou gaan. Zelfs buiten kantooruren om.

Ik kon de online begeleiding goed combineren met mijn drukke baan. Het hielp mij enorm om ’s avonds voorgevallen situaties van mij af te schrijven en daar, op een later moment, feedback op te krijgen.

Wim is in staat om helder uit te leggen hoe de cruciale ontwikkelingslijnen van een puber verlopen. Hij maakt hierbij gebruik van voorbeelden uit herkenbare situaties, waardoor je goed begrijpt wat hij precies bedoelt en je makkelijk de vertaalslag naar je eigen situatie kunt maken. Vervolgens geeft Wim handvatten waar je thuis mee aan de slag kunt. Uiteraard werken deze niet altijd in één keer en daarom is het prettig dat je hier online contact over kunt hebben.

De begeleiding heeft mij opgeleverd dat ik meer zicht heb op hoe mijn puber in elkaar zit en wat dit van mij als ouder vraagt. Door het schetsen van de verschillende ontwikkelingslijnen kan ik nu met meer afstand naar situaties kijken en is het duidelijker in welke fase mijn kind zit. Dit inzicht hielp mij ook om het gedrag van mijn kind minder persoonlijk aan te trekken en te zien dat hij door ingewikkelde levensfases heengaat.

Naast dat dit tot meer rust heeft geleid vond ik het prettig om iemand te hebben die tijdens dit proces met mij opliep. Het is fijn om te zien dat mijn zoon drie maanden later weer beter in zijn vel zit en dat er thuis weer een ontspannen sfeer hangt. Ik kan iedereen die te maken heeft met ingewikkeld gedrag van een puber deze online begeleiding van harte aanbevelen.

Als hier de bom weer eens barst, dan weet ik Wim te vinden! 🙂

Michelle – moeder van 13 jarige zoon– Amsterdam


 

Het verhaal van Roel

De relatie met mijn zoon sloeg in die periode helemaal om. Van een hele goeie verstandhouding naar totaal onbegrip. Ik zocht toen iemand die geen pubers maar ouders van pubers begeleidt. Het ging mij erom, hoe ga ik hiermee om, hoe ga ik dat managen? Ik heb het in het begin heel prettig ervaren dat hij als wetenschapper precies die kern kon raken waar het rationeel om ging. En dat als hij iets over mijn puber zegt, dat hij dat dan alleen doet om mij mijn zoon beter te helpen begrijpen. Dat vind ik een sterk punt.

In het begin ging ik nog bij hem langs. Toen had hij een praktijkruimte. Daarna begon hij met een online praktijk en schreven we en belden we. Of we nou fysiek met elkaar praten of telefonisch, dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. Wat voor mij werkt is persoonlijk contact. Hij was altijd het vangnet op de achtergrond. Als het me helemaal niet meer lukte, dan was hij er. Dat vind ik een sterk punt.  Ik moest eerst even wennen aan het schrijven, dat zeg ik eerlijk. Maar als je mij laat schrijven, neem ik er de tijd voor en zijn de emoties wat ingedaald. Ik was goed in staat om het rationeel te benaderen. En hij reageert ook snel. Volgende dag heb ik een antwoord. Prima. Maar als er paniek uitbreekt, dan moet je even kunnen bellen met elkaar. Bij een escalatie kun je niet schrijven. Dan belden we.

Als ik Wim niet gebeld had, was ik waarschijnlijk rare dingen gaan. Ik heb ook een paar keer gehad, zo van, bekijk het maar. En dan heb ik Wim weer gebeld. En dan kon ik er ook zo en zo naar kijken. En dan kon ik weer een omslag maken. Hij heeft me geholpen me te verweren tegen gedrag dat ik niet goed vond. En tegelijk zo geholpen dat de verbinding overeind is gebleven. En dan hebben we een goed resultaat bereikt. Als ik dan nu kijk. Dat ik een zoon heb, die staat toch echt ergens voor. Hij gaat dwars door alle muren heen. Hoe sterk is dat!

Roel van Cromvoirt – Den Haag – 19 jarige zoon


 

Spreekt dit je aan?

Kijk dan op de ‘contact’ pagina. Je kunt me altijd bellen of mailen. Ik denk graag met je mee!

Wil je meer over mijn aanbod weten? Bekijk dan de pagina ‘Aanbod’.

 

Facebooktwitterlinkedin