Wat we voor je kunnen betekenen

Je bent van harte welkom om contact op te nemen zodat je kan verkennen of samenwerken met ons de juiste keuze voor je situatie en je gezin zou kunnen zijn.

Dat kan via een bericht op onze Facebookpagina, via een e-mail aan wim@pubersopvoeden.nl of door te bellen met +31638039032 van buro Pubers Opvoeden.


 1. Het échte probleem achter de situatie.  
  Opzet: Er gebeuren een paar dingen in je gezin of met je puber waar je je zorgen over maakt. In hoeverre maak je je terecht zorgen? We zetten samen de situatie op een rij. Ik stel je enkele vragen. Vraag voor vraag. Jij denkt er telkens over na en schrijft je antwoord in ons online dialoogvenster. Je kan mij ook jouw vragen stellen. En ook je partner kan mee doen.
  Binnen 2 weken komen we uit op een advies waarin voor jou het ÉCHTE probleem helder wordt. Bijvoorbeeld. De situatie is: een schorsing van school. Het échte probleem blijkt: op een grensoverschrijdende manier geaccepteerd willen worden in een onveilige schoolklas. Nu kunnen we voor het juiste probleem, de juiste oplossingen gaan zoeken.
  Werkwijze: online dialoogvenster. Via een link krijg je toegang tot de online praktijkruimte van buro Pubers Opvoeden. Volledig privacy proof.
  Tarief: 137,- euro.
  Termijn: Start kan meteen na overleg met elkaar.
  Een ouder schreef: ‘Wat verhelderend. Dit geeft rust.’


 2. Weten wat je eraan kan doen.
  Opzet: We verhelderen je zorgen of problemen met je puber vanuit enkele ontwikkelingslijnen. Ook leggen we verbanden met de problemen in je gezin en op school en geven we adviezen over hoe je ermee om kan gaan.
  In onze online dialoog zal het je steeds duidelijker worden wat voor jou ervoor zal zorgen dat het in je gezin weer beter gaat. Dat is immers voor elke ouder en elk gezin anders. Bijvoorbeeld. Meer regie nemen of juist meer autonomie geven? Een passende school zoeken of deze school juist meer als partner benaderen? Beter met elkaar praten of ervoor zorgen dat hij zich anders gedraagt…. Enz. Binnen enkele weken wordt helder wat je anders zou kunnen doen.
  Werkwijze: online dialoogvenster en videobellen.
  Tarief: 137,- euro.
  Een ouder schreef: ‘Merk dat ik zelf een stuk rustiger ben. Kan meer afstand nemen, waardoor ik het gedrag beter begrijp en er beter op kan reageren. De heftige momenten zijn hierdoor minder frequent en minder heftig.’


 3. Meer invloed en regie.
  Opzet:
  Praktische aanwijzingen en feedback. Informatie volgt.


 4. Inspiratie van andere ouders.
  We polsen op jouw verzoek andere ouders naar hun ervaringen. Stuur ons  je vraag voor andere ouders via de Messenger van onze Facebookpagina.  Wij plaatsen je bericht dan anoniem. Daarbij vragen we ouders NIET om jou te vertellen wat je zou moeten doen. We vragen ze WEL te vertellen hoe zij dat in hun gezin met hun pubers doen. Dat levert altijd veel antwoorden op. Neem eruit wat bij jou past.


 5. De meest recente informatie.
  We houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom ouderschap en puberteit. Dat doen we met recente informatie uit de media. Op onze Facebookpagina plaatsen we ondertussen al meer dan vijf jaar lang drie artikelen per week.

Wim VanheesBuro Pubers Opvoeden is een vrijgevestigde praktijk die gespecialiseerd is in puberteit en ouderschap. Wim Vanhees werkt zonder tussenkomst van derden rechtstreeks met ouders van pubers. Hij adviseert en begeleidt Nederlandstalige ouders in een online praktijkruimte die geschikt is voor een persoonlijke dialoog met ouders via berichten, chat, tekstbestanden, video en videobellen en die volledig voldoet aan de huidige privacy wetgeving.

drs. Wim Vanhees voltooide wetenschappelijke opleidingen in pedagogische wetenschappen en wijsbegeerte en volgde praktijkgerichte opleidingen tot begeleidingskundige en trainer. Hij is getrouwd en heeft een volwassen dochter en zoon.

Facebooktwitterlinkedin