Voor organisaties

Hieronder de activiteiten van buro Pubers Opvoeden voor organisaties. 


Workshop: ‘Huiswerk zonder strijd’

Buro Pubers Opvoeden verzorgt op uitnodiging van organisaties in huiswerkbegeleiding voor de ouders van hun scholieren de workshop ‘Huiswerk zonder strijd’. Veel ouders voelen zich thuis de ‘huiswerkpolitie’.De workshop helpt ouders aan een huiswerkaanpak die werkt bij pubers. Daarbij staan de concrete vragen van de deelnemende ouders centraal.De workshop werd samen met ouders van scholieren ontwikkeld. Huiswerkbegeleiders versterken hiermee de relatie met de ouders. 250,- euro excl. BTW.


Lezing+kwis: ‘Smartphones vanuit puberperspectief’

Smartphones en pubers zijn een ‘match made in heaven’. Daardoor hebben smartphones invloed op ALLE grote ontwikkelingstappen die pubers zetten. Welke ontwikkelingstappen zetten tieners eigenlijk? Welke voor- en nadelen hebben smartphones en online media op die ontwikkelingsstappen? En wat kan je daar als ouders thuis aan doen? Deze lezing + kwis zorgde al eerder voor volle zalen op ouderavonden in het middelbaar onderwijs. 250,- euro excl. BTW.


Adviestraject: probleemgedrag

Buro Pubers Opvoeden wordt ingehuurd als adviseur in situaties waarin professionals en ouders langdurig vastlopen op probleemgedrag bij tieners. We brengen samen met alle betrokkenen de begeleidingsbehoefte van de tiener in beeld en stellen daarbij een passende benadering voor. Vergoeding in overleg.


Methode: groepsgesprekken met pubers

Onder invloed van sociale media kan negatieve groepsdynamiek onder pubers langdurig blijven rondzingen en escaleren. Menig docent, sporttrainer of jongerenwerker weet hoe lastig het is hier een vinger achter te krijgen en de sfeer te doen kantelen. Daarentegen worden in het kader van hulpverlening of training tieners juist doelbewust in groep benaderd. In beide gevallen is het voeren van effectieve groepsgesprekken met pubers een grote uitdaging.

Buro Pubers Opvoeden zette vele jaren aan ervaring om in een nieuwe doordachte aanpak voor groepsgesprekken met pubers. We bieden professionals een blauwdruk, adviseren hen bij komende gesprekken of helpen hen bij het uitvoeren van de groepsgesprekken. Vergoeding in overleg.

Facebooktwitterlinkedin