Wat anderen zeggen

Wat zeggen andere ouders en collega’s?

Mariola Bakker – HSP coach – zoon 15 en dochter 12 

Voor mij gaf de begeleiding me tools om in contact blijven met mijn man en kinderen tijdens de puberteit. Tijdens de begeleiding ben ik mij bewust geworden van het belang van wendbaar communiceren. Mijn kinderen krijgen nu ook de ruimte om alle posities in te nemen en te oefenen. Daar zullen ze nog veel profijt van hebben.

Wim Vanhees is een prettige adviseur. Dankzij zijn helderheid in combinatie met stevige aanpak, humor en natuurlijk overwicht heeft Wim al vele pubergezinnen in complexe situaties bijgestaan om het tij te keren. Voor iedere ouder is het belangrijk om bij zo’n betrokken en gedreven deskundige terecht te kunnen met vragen over pubers opvoeden.

Moeder – dochter 17 

‘Toen zij van huis wegliep, wist ik niet waar ik het zoeken moest. Ik wilde maar één ding. Als het zo moest zijn dat ik haar kwijt zou raken, dan wilde ik er alles aan gedaan hebben. Ik wilde snappen waarom het zo uit de hand liep. Ik heb nu een verhaal waar de crisisopvang goed mee verder kan. En ik weet nu ook hoe ik met haar om kan gaan als ze terug komt. Dit is het beste wat ik kon doen. Heel erg bedankt, Wim!’


Moeder – dochter 13 

De eyeopeners van vandaag? ‘Mijn dochter verziekte de sfeer volledig. Ik had nooit gedacht dat mijn reacties daarop het grote verschil kunnen maken. Leuk om te zien hoe het werkt. Sterk verhaal en prettig toepasbaar! Maar de grootste eyeopener vond ik toch dat ik thuis veel invloed heb op hoe weerbaar zij buitenshuis is. Want je moet haar wel steeds meer loslaten.’


3c0890cCamiel van Hoegee – Trainer bij Training-driftkikker

Wim is expert in het ombuigen van ingewikkelde structuren binnen gezinnen. Hij krijgt het voor elkaar weer  samenhangen te smeden, waarbij hij zijn klanten leert goed contact te leggen en een concreet stappenplan meegeeft waar zij direct mee aan de slag kunnen. Daarbij volgt hij zijn klanten in hun wereld en helpt hen op de cruciale momenten de strategische juiste beslissingen te nemen. Wat Wim uniek maakt is zijn vermogen om complexe theoretische / academische kennis te vertalen naar concrete stappen voor de klant. Ik vind Wim ‘one of a kind’.


Interview – ouders – zoon 16 

‘We hebben ontdekt wat werkt om onze zoon leiding te geven. We zijn nu in staat om situaties die voorheen heel heftig zouden escaleren een draai te geven zodat hij meedraait en ons weer volgt. Onze machteloosheid thuis is sterk verminderd. Wim, heel erg bedankt!’                                        Lees hier het hele interview ->


Interview – moeder – zoon 14 

‘Onze zoon liep emotioneel vast na de scheiding. We dachten dat het pubergedrag was. Wij gingen als reactie steeds meer begrenzen en controleren. Maar het werd steeds erger. Daar liepen we op stuk. We zijn uit die vicieuze cirkel gestapt. We zien nu een hele andere puber!’         Lees hier het hele interview ->


Moeder – zoon 17 

‘Na mijn online dialoog met jou zat ik weer vol energie. Ik weet en kan een heleboel, maar kan een bevestiging daarvan of steun om iets te veranderen goed gebruiken om het weer leuk te laten zijn. Praten met vrienden over waar ik tegen aan loop doet me goed, maar met hun welgemeende adviezen kan ik niets. Samen met jou de situatie analyseren, wat wil of kan ik hiermee en waar wil ik uitkomen, bood me oplossingen die bij mij pasten. En het werkt.’


0839557Jeffrey Koeman – trainer bij Wees-weerbaar en adviseur bij Pameijer

Tijdens mijn opleiding Weerbaarheidstrainer aan de post-hbo opleiding van de Hogeschool Utrecht, heb ik enorm genoten van de les van Wim. Als geen ander wist hij mij te boeien met zijn onconventionele aanpak om de weerbaarheid van pubers te vergroten. Hij speelt in op de belevingswereld van pubers door populaire speelfilms als onderlegger te gebruiken voor trainingssessies in weerbaarheid. Wim bedankt.


Vader en moeder – zoon 15 

‘We gaan met het gezin een heel stuk rustiger de vakantie in! Er is veel meer ontspanning en zelfs humor gekomen, ook als het weer eens mis gaat. En dat merkt die zoon van ons. We hadden nooit kunnen denken dat we dit voor elkaar zouden krijgen! We zijn ontzettend opgelucht.’


Vader en moeder – dochter 16 

‘Wij hebben al zoveel hulp gezocht voor de begeleiding van onze dochter en hebben in de afgelopen jaren altijd het idee gekregen dat er geen oplossingen waren’. We hebben uiteindelijk gezocht naar iemand die vooral met óns werkt en niet alleen met onze dochter. We wilden iemand die ons helpt om uit te zoeken wat we nodig hebben om het thuis zelf te kunnen doen. Het is een intensief proces maar we willen niet anders. Uiteindelijk moet je het zelf doen’.


0e565ef-2Mirjam Hubert – oud-collega. 

‘Wim weet echt contact te leggen met wat professionals “probleemjongeren” noemen. Dat is in mijn ogen belangrijk omdat veel initiatieven blijven steken in het helpen van jongeren die niet echt probleemjongeren zijn.’

Facebooktwitterlinkedin